Copyright 2023 - SRD Vrbas

Izlet povodom otvaranja ribolovne sezone 2013.god

 Kao svake godine tako i ove godine Sportsko Ribolovno Društvo "VRBAS"  G.Vakuf-Uskoplje je  obilježilo otvaranje ribolovne sezone 2013.god. tradicionalnim   izletom u Bistričku Riku.  

 

 

 

Uz prisustvo 50 sportskih riibolovaca te gostiju iz Planinarskog Društva "Goran"G.Vakuf-Uskoplje,Planinrsko Društvo "Raduša"G.Vakuf-Uskoplje te sinpatizera ribolova. Izlet je obilježen na Ribnjacima Fish Čelić u restoranu Konoba. Ove godine SRD"VRBAS"GORNJIVAKUF-USKOPLJE je organizovalo  takmičenje u preciznom zabacivanju u krug. Prijavljenih riblovaca kojisu iskušali svoju vještinu u zabacivanju u krug. Takmičilo je se  20 sportskih riblovaca od kojih se 8 palsiralo u drugi krug takmičenja nakona drugog kruga takmičenja sabrali su se osvjeni bodovi nakon čega je usljedilo proglašenje najuspješnih ribolovaca

1.Novaković Marko koji je osvjio  prvu nagradu mašinicu za ribolov sa osvojenih 18 bodova

2.Šišić Halil koji je osvojio  drugu nagradu štap za ribolov sa osvojenih 16 bodova

3.Bukarić Nisab treće palsirani je osvoji ribarske udice u konpletu sa osvojnih 15 bodova

Nakon uručivanja nagrada usljedila je prodaja kartica za tombolu koja je ove godine imala vrijedne nagrade. U izvlačenju tombole su učestvali naši gosti iz planinarskih društava našeg grada.

1.Tarik je osvojio prvu  nagradu dozvolu za ribolov za seniore 100KM

2.Ado je osvjio drugu nagardu dozvolu za ribolov od 50KM

3.Tomislav Bošnjak treća nagrda ribolovni pribor

te četvrta i peta nagrda su bile udice za ribolov i silk za ribolov.

Tako je usljedilo druženje uz muziku i veselje ostalo se  kasno u noć. Tako je i ove godine završen tradicionalni izlet. Slike kako je bilo danas na tom izletu možete da vidite ispod teksta Bistro svim riblovcima u 2013.godini želi SRD"VRBAS"GORNJI VAKUF-USKOPLJE mnogo sreće i uspjeha BISTRO.

 

 

{youtube}wboYCp4X5_w{/youtube}

Search

f t g m