Copyright 2024 - SRD Vrbas

Čvorovi

Allbright

Allbright čvor upotrebljava se kad spajamo dvije linije različite debljine. Zahtijeva pažljivo vezanje.

 

Opširnije: Čvorovi

Dubinski Ribolov

 

Dubinsko pecanje je uz pecanje na plovak najzastupljenija tehnika ribolova kod nas. Najcesce se primenjuje na brzim vodotocima, zbog nemogucnosti drugacije prezentacije, kao i kada pecamo na velikoj udaljenosti od obale, nedostupnoj drugim tehnikama. Dubinskim ribolovom hvataju se ribe koje zive i hrane se na dnu, ili pri dnu.

 

Opširnije: Dubinski Ribolov

Plovkarenje

 

 

Pecanje na plovak je kod nas najzastupljeniji način ribolova, o kome bi se mogla napisati knjiga (i napisane su mnoge). Pokušaćemo vam predstaviti ovaj način ribolova kroz primere na ribama koje su najzastupljanije kod nas. Koji ćete plovak koristiti zavisi isključivo od vode na kojoj pecate i ribe koju pecate.

 

 

Opširnije: Plovkarenje

Mušićarenje

 

 

Ni jedan način ribolova nema toliko dugu istoriju ni toliko različitih, oprečnih mišljenja kao sto je mušičarenje. Postojbinom mušičarenja smatra se engleska, gde je ova "vještina" bila popularna medju višim slojem stanovništva jos prije više od 100 godina. U našim krajevima mušičarenje je pretežno zastupljeno u višim predjelima, bogatim brzim planinskim riječicama, a rijeđe se primenjuje na većim ravničarskim rijekama.

 

 

Opširnije: Mušićarenje

Valaričarenje

 

Ribolov varaličarenjem predstavlja po mnogima naj-sportskiji vid ribolova, jer osim velike aktivnosti ribolovca koju zahteva, takodje, ostavlja ribi najveću mogucnost da se oslobodi, tj. da ne bude uhvaćena. Varaličarenje zahteva veliku upornost, ali i veliko ribolovno iskustvo i znanje, pa kada dobro savladate neki teren, mozete početi da uživate u njemu, u svakom smislu te riječi.

 

Opširnije: Valaričarenje

Search

f t g m